obsah | submenu | menu | vyhledání | mapa stránek

Top-pojištění » O nás » Pro média » Tiskové zprávy » Přehled nových sazeb všech pojišťoven pro povinné ručení 2009

Přehled nových sazeb všech pojišťoven pro povinné ručení 2009

Top-Pojištění.cz opět zveřejnil jako první nové sazby všech pojišťoven

V Praze 29. 10. 2008

Povinné ručení v roce 2009 zdraží v průměru o 7%

Internetový portál Top-Pojištění.cz zveřejnil i v letošním roce jako první přehled všech sazeb povinného ručení pro rok 2009. Návštěvníci portálu www.top-pojisteni.cz už 3 roky využívají jednoduchý, ale přesto komplexní kalkulátor pro porovnání aktuálních nabídek dnes už 13 pojišťoven působících na českém trhu. A to vše s možností uzavření pojištění ihned on-line přes internet. Počet uživatelů se přitom stále zvyšuje. Díky současnému počtu svých klientů i měsíční návštěvnosti je www.top-pojisteni.cz dlouhodobě největším prodejcem pojištění on-line v ČR.

Každoročně tuzemské pojišťovny oznamují v těchto dnech nové sazby pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla - tedy sazby povinného ručení na příští rok. Původně monopolní systém se nyní plně transformoval na povinné smluvní pojištění a také většina smluv je rozprostřena do celého roku. "Zhruba 25% motoristů se může do 20. 11. 2008 rozmyslet, zda budou pokračovat od 1. 1. 2009 u své stávající pojišťovny, a nebo svoji současnou pojistku vypoví a přejdou k pojišťovně jiné," říká Pavel Ronovský, ředitel společnosti Top-Pojištění.cz .

V letošním roce zahájily prodej pojištění Hasičská vzájemná pojišťovna, pojišťovna AXA a Slavia pojišťovna. "Většina pojišťoven už dnes tzv. segmentuje. To znamená, že stanovuje sazby podle věku a místa bydliště řidiče, stáří vozidla, objemu a výkonu motoru a nebo dalších kritérií. Od letošního podzimu takto segmentuje i největší hráč na trhu Česká pojišťovna. Ta ovšem nabízí i plošné sazby pouze dle objemu motoru. Jedinými pojišťovnami, které nepoužívají segmentační kritéria, tak jsou pojišťovny Kooperativa a Triglav. Porovnání nabídek pojišťoven se tak stává pro normální motoristy více nepřehledné a z tohoto důvodu roste obliba tzv. online porovnávačů," upřesnil Pavel Ronovský.

Portál www.top-pojisteni.cz byl v listopadu 2005 prvním na českém internetu umožňující pomocí jednoduchého kalkulátoru porovnání nabídek všech pojišťoven. Tato služba je praktická i vzhledem k různému způsobu určování sazeb jednotlivými pojišťovnami. Díky tomu stoupá její obliba nejen ve světě, ale také v ČR. Top-Pojištění.cz s.r.o. je nezávislý pojišťovací makléř a nabízí svým uživatelům uzavření pojištění online. Motoristé pak obdrží během hodiny veškeré dokumenty v elektronické podobě na svůj mail a nejpozději třetí den pak naleznou kompletní složku ve své schránce. Podle průzkumu každý druhý český občan, který internet používá, uvažuje o uzavření pojištění online. Chce zejména ušetřit čas a také nemalé peníze díky internetovým slevám. V současné době se touto formou uzavírá cca. 10% všech nových smluv

Společnost Top-Pojištění.cz patří do mezinárodní skupiny GrECo International, která je předním pojišťovacím makléřem pro korporátní klienty na českém trhu už déle než 15 let. Tato finanční skupiny působí v 17 zemích střední a východní Evropy a internetová divize GrECo Direct provozuje podobné portály také v Maďarsku, Rakousku a připravuje expandování do Polska a na Slovensko. Top-Pojištění.cz je licencovaný pojišťovací agent a makléř a je členem AFIZ (Asociace finančních a investičních zprostředkovatelů) a APEK (Asociace pro elektronickou komerci).

• Nově cestovní pojištění CIZINCŮ online

Obrázek - Nově cestovní pojištění CIZINCŮ online

Jako jediný online srovnávač na českém trhu vám přinášíme od druhé poloviny ledna tohoto roku cestovní pojištění pro cizince.

• Spouštíme naplno

Obrázek - Spouštíme naplno

Máme pro vás dobrou zprávu! Jelikož jste uvítali námi zavedený zkušební provoz prodloužené pracovní doby v měsíci ÚNOR, rozhodli jsme..

• Cestovní pojištění pro Vás na míru

Obrázek - Cestovní pojištění pro Vás na míru

Nechali jsme se inspirovat Vašimi žádostmi a podněty k rozšíření nabídky cestovního pojištění. Nové produkty REFERENCE+.