Zákaznická linka:
9:00 - 17:00
222 100 200 Zavoláme vám zpět

1224 - Linka pomoci řidičům

Publikováno: 24.04.2015

Česká kancelář pojistitelů zavedla od 1.11.2014 společné telefonní číslo pro asistenční služby pojišťoven. Jednotná asistenční linka 1224 je zárukou seriózního a především pojišťovnou hrazeného jednání.

Jak linka 1224 funguje?

V případě, že neznáte číslo asistenční služby svého povinného ručení, máte možnost kontaktovat linku 1224. Dispečeři na této lince jsou Vám k dispozici sedm dní v týdnu, 24 hodin denně. V rámci hovoru stačí nahlásit registrační značku (SPZ) vašeho vozidla, podle něhož operátor ověří, u které pojišťovny má vůz sjednané povinné ručení. Hovor následně přesměruje na příslušnou asistenční společnost.

Nová linka pomoci řidičům platí bez ohledu na to, u jaké pojišťovny je klient pojištěn, funguje však jen v České republice.

Kdy se na linku 1224 obracet?

  • pokud neznáte číslo na asistenční službu pojišťovny, u které máte povinné ručení sjednáno
  • pokud chcete zajistit odtah nepojízdného vozidla po nehodě nebo poruše vozidla
  • pokud chcete mít jistotu, že bude vše realizováno profesionálně za standardní a nepředražené ceny

Proč linka 1224 vznikla?

Česká kancelář pojistitelů se založením společné asistenční linky snaží omezit často předražené a nekvalitní služby neautorizovaných poskytovatelů asistenčních služeb, tzv. ,,supů a lovců nehod". Ti na zoufalé řidiče s poškozenými nebo nepojízdnými vozidla číhají takřka všude, například na rizikových místech dálničních tepen, ve městech, na čerpacích stanicích, apod. Na první pohled se zdá, že Vám taková služba vytrhne trn z paty, protože pracovník během chvilky sežene náhradní vozidlo a zajistí odtah do servisu. Vy se o nic starat nemusíte až do chvíle, kdy budete muset zprostředkovanou službu uhradit. Pojišťovny totiž často takto předražené služby odmítají uhradit.

 Tipy Top-Pojištění.cz

  • telefonní číslo Linky pomoci řidičům si lépe zapamatujete, pokud budete vědět, že je řidičům k dispozici 12 měsíců v roce,  24 hodin denně – odtud tedy 1224.
  • informujte se, zda asistenční služby sjednané k Vašemu povinnému ručení kryjí také odtah vozidla nejen v rámci nehody, ale také poruchy

Autor: David Derka