obsah | submenu | menu | vyhledání | mapa stránek

Top-pojištění » O nás » Pro média » Tiskové zprávy » Top-Pojištění.cz zveřejnil jako první nové sazby všech pojišťoven

Top-Pojištění.cz zveřejnil jako první nové sazby všech pojišťoven

V Praze 29. 10. 2007

Top-Pojištění.cz zveřejnil jako první nové sazby všech pojišťoven

Povinné ručení 2008 ve znamení speciálních bonusů

Internetový portál Top-Pojištění.cz zveřejnil i v letošním roce jako první přehled všech sazeb povinného ručení pro rok 2008. Jednoduchý ale komplexní kalkulátor porovnání aktuálních nabídek pojišťoven na českém trhu s možností uzavření pojištění přes internet využívají návštěvníci internetových stránek www.top-pojisteni.cz už 2 roky. Počet uživatelů se přitom stále zvyšuje. Díky současnému počtu svých klientů i měsíční návštěvnosti je internetový portál www.top-pojisteni.cz v současnosti největším prodejcem pojištění přes internet v ČR.

Každoročně oznamují pojišťovny v těchto dnech nové sazby pojištění odpovědnosti
za škodu způsobenou provozem vozidla - tedy povinného ručení na příští rok. Původně monopolní systém se nyní plně transformoval na povinné smluvní pojištění a také většina smluv je rozprostřena do celého roku. „Zhruba 30% motoristů se může do 19. 11. 2007 rozmyslet, zda budou pokračovat od 1. 1. 2008 u své stávající pojišťovny a nebo svoji současnou pojistku vypoví a přejdou k pojišťovně jiné,“ říká Pavel Ronovský, jednatel společnosti Top-Pojištění.cz .

V současné době nabízí povinné ručení už 10 pojišťoven na českém trhu. V letošním roce zahájily prodej pojišťovny DIRECT a jako zatím poslední vstoupila na trh Dolnorakouská pojišťovna. „Právě Dolnorakouská a Generali pojišťovna byly jediné, které nezměnily sazby pro příští rok. Od 1. 10. 2007 funguje v ostrém provozu také nová společná databáze škod České kanceláře pojistitelů. Její praktický dopad se ale u většiny pojišťoven projeví až teprve v příštím roce, kdy by měla vstoupit v platnost také připravovaná novela zákona č. 168/1999 Sb. Prakticky dle tohoto systému zatím kontroluje bonusy nových pojištěnců jen pojišťovna UNIQA a motoristé tedy stále musejí dokládat potvrzení o bezeškodném průběhu pojištění od původního pojistitele,“ upřesnil Pavel Ronovský.

Portál www.top-pojisteni.cz byl v listopadu 2005 prvním na českém internetu umožňující pomocí jednoduchého kalkulátoru porovnání nabídek všech pojišťoven. Tato služba je praktická i vzhledem k různému způsobu určování sazeb jednotlivými pojišťovnami. Díky tomu stoupá její obliba nejen ve světě, ale také v ČR. Top-Pojištění.cz s.r.o. je nezávislý pojišťovací makléř a nabízí svým uživatelům uzavření pojištění online. Motoristé pak obdrží během hodiny veškeré dokumenty v elektronické podobě na svůj mail a nejpozději třetí den pak naleznou kompletní složku ve své schránce. Podle průzkumu každý druhý český občan, který internet používá, uvažuje o uzavření pojištění online. Chce zejména ušetřit čas a také nemalé peníze díky internetovým slevám.

Společnost Top-Pojištění.cz patří do mezinárodní skupiny GrECo International, která je předním pojišťovacím makléřem pro korporátní klienty na českém trhu už 15 let. Tato finanční skupiny působí v 15 zemích střední a východní Evropy a internetová divize GrECo Direct provozuje podobné portály také v Maďarsku, Rakousku a připravuje expandování do Polska a na Slovensko. Top-Pojištění.cz je licencovaný pojišťovací agent a makléř a je členem AFIZ (Asociace finančních a investičních zprostředkovatelů) a APEK (Asociace pro elektronickou komerci).

Kontakt:

• Pavel Ronovský , jednatel společnosti